imageLoader
Djeca Poreča za osobe s invaliditetom

Djeca Poreča za osobe s invaliditetom


I ove je godine tijekom proljeća proveden likovni natječaj Društva invalida Poreč u porečkim osnovnim školama, naziva „Djeca Poreča za osobe s invaliditetom“. U izradu radova uključile su se porečke škole sa svojim razrednim odjelima u razrednoj nastavi odnosno s učenicima uzrasta od 1. do 4. razreda. Putem ovog likovnog natječaja bira se pobjednički likovni rad koji će biti tiskan na listić 11.-te po redu novogodišnje lutrije Društva.


Hvala OŠ Poreč, OŠ Finida i TOŠ B. Parentin što su se i ove godine spremno odazvale natječaju jer su time pokazale senzibilitet svojih učitelja i djece u odnosu na ranjive sugrađane, osobe s invaliditetom.


U okviru ovog likovnog natječaja zadatak je učitelja bio da s djecom razgovaraju o invaliditetu i potrebama osoba s invaliditetom te da ih potom puste da se u svojoj kreativnosti izraze i izrade likovni rad vezan uz osobe s invaliditetom. Kao i prošle godine i ove su godine nastali divni dječji radovi te u narednim danima pred stručnim žirijem težak zadatak da izabere prva tri nagrađena rada od kojih će prvo nagrađeni rad biti tiskan na listić i plakat ovogodišnje, 11.-te lutrije Društva.


Ovim putem vam predstavljamo sve prekrasne radove iz porečkih triju škola koji su pristigli na natječaj Društva invalida Poreč te im od srca zahvaljujemo. Bez obzira koji će radovi biti odabrani, držimo da je najveća vrijednost što su se porečke škole svojevoljno i spremno na molbu Društva odmah uključile. Jednako je vrijedno to što su nastali svi ovi vrijedni dječji radovi na način da su djeca i učitelji razgovarali o osobama s invaliditetom te da su djeca senzibilizirana na razumijevanje i poštivanje različitosti kao i na razumijevanje specifičnih potreba osoba s invaliditetom.


Društvo invalida Poreč