imageLoader
Djeca OŠ Poreč i OŠ Finida za osobe s invaliditetom

Porečke osnovne škole OŠ Finida i OŠ Poreč uključile su se u projekt Društva invalida Poreč naziva „Djeca Poreča za osobe s invaliditetom“ . Projekt je usmjeren senzibilizaciji javnosti, posebno najmlađih, na osobe s invaliditetom. U ovaj projekt djeca osnovnoškolskog uzrasta iz dviju osnovnih škola su uključena kroz likovno stvaralaštvo i istoimeni likovni natječaj „Djeca Poreča za osobe s invaliditetom“. Dobrovoljnim uključivanjem u natječaj OŠ Poreč i OŠ Finida nastali su prekrasni dječji radovi motivirani pričama djece i njihovih učitelja/profesora o osobama s invaliditetom, njihovim potrebama i suživotu u zajednici.


Ovim putem objavljujemo plakat sa svim nastalim likovnim radovima u dvije porečke osnovne škole iz kojih će radova biti izabrana tri prvo nagrađena rada od strane stručnog žirija. Prvo nagrađeni rad bit će tiskan na listić 10. jubilarne novogodišnje lutrije Društva invalida Poreč koju brojni simpatizeri Društva invalida Poreč godinama podupiru i tako značajno pomažu radu i aktivnostima Društva u odnosu na najranjivije članove.


Zahvaljujemo OŠ Poreč i OŠ Finida te svim učiteljima mentorima iz obiju škola koji su pokazali dobru namjeru i veliko srce te se dobrovoljno uključili u ovaj likovni natječaj. Osim prekrasnih dječjih radova, iz kojih će biti izabran rad za listić lutrije, najvrijednije što je proizašlo iz projekta je senzibilitet učitelja u odnosu na osobe s invaliditetom kojeg su podijelili sa svojim učenicima navodeći ih da razmišljaju na osobe s invaliditetom, da razvijaju empatiju i humane vrijednosti u odnosu na najosjetljivije sugrađane.

 

Društvo invalida Poreč