imageLoader
Članovi Društva invalida Poreč na izletu u Baredinama

Lijep subotnji dan, 20.5.2023., članovi Društva invalida Poreč proveli su na izletu. Najveseliji i najbolje posjećen programski sadržaj za članove DIP-a uvijek je zajednički izlet članova, volontera i voditelja udruge. Čitav tjedan pred polazak među članovima i organizatorima je vladalo totalno uzbuđenje, a u subotu je izlet i realiziran.


Ove godine članovi DIP-a izlet su jedva dočekali jer je organiziran i osmišljen nakon tri godine pauze zbog Covid pandemije. Osmišljen je posjet toplim domaćinima jame Baredine. Prostor u okruženju jame potpuno je pristupačan i prilagođen osobama s invaliditetom (OSI) te obogaćen s puno lijepih sadržaja za osobe koje ne mogu razgledati jamu zbog svog invaliditeta. Svi članovi koji su to mogli kao i volonteri imali su priliku spustiti se s vodičem u jamu, a neki od njih su je prvi puta oduševljeno razgledali iako je jama u neposrednom okruženju.


Članovi su uživali na otvorenom prostoru za sjedenje i šetanje, razgledavali i hranili životinje te poslušali i razgledali zanimljivu priču „Traktor story“. Od domaćina se mogla čuti priča o traktorima, razgledati impozantni postav starih traktora, bicikla i drugih radnih alata koji su se koristili povijesno na području Istre.


Hvala srdačnim domaćinima jame Baredine koji su nas ugostili, pokazali nam jamu, ali i sve ostale sadržaje za osobe koje nisu mogle ići u jamu zbog svog invaliditeta. Hvala svim članovima DIP-a koji su se u subotu odazvali, okupili i veselo se družili. Hvala i našim muzičarima koji se uvijek pobrinu za odlično raspoloženje, ples i pjesmu. Hvala svim volonterima koji su sa nama na svim aktivnostima Društva pa su tako sa nama bili i na ovom izletu. Za volontere svaka aktivnost Društva pa tako i izlet postaje prilika da osim zabave pomažu članovima pa je to dijelom i radna aktivnost u kojoj budu na

raspolaganju članovima i pomažu osigurati najbolju zabavu.


Izlet za članove DIP-a, kao jedan od najdražih godišnjih sadržaja u programu udruge, i ove je godine prošao odlično. Prilika je to za sve članove da se dodatno povezuju i druže, izađu iz svoje često izolirane svakodnevnice, da se vesele, razgledavaju zanimljive sadržaje i da se na kraju svi zajedno počaste. U kasnim poslijepodnevnim satima zadovoljni članovi i organizatori su se uputili kućama uz riječi zahvale te u očekivanju druge lijepe prilike za zajedničko druženje.


Društvo invalida Poreč